S PONI-jem do podjetniškega znanja in lastnega podjetja

Na Razvojnem centru Novo mesto že drugo leto izvajajo projekt Podjetno nad izzive (PONI), s katerim svetovalno, mentorsko ter finančno spodbujajo in podpirajo potencialne podjetnike. Torej tiste, ki imajo podjetniško idejo in jo želijo uresničiti. Bodoče podjetnike v sklopu projekta za štiri mesece redno zaposlijo na Razvojnem centru Novo mesto. V tem obdobju jim pomagajo, da svojo poslovno idejo prek učinkovitega poslovnega modela in poslovnega načrta razvijejo do te stopnje, da je prehod na samostojno podjetniško pot lažji in dolgoročen uspeh novoustanovljenega podjetja bolj verjeten. Z znanjem, izkušnjami in nasveti bodočim podjetnikom na različnih področjih pomagajo njihovi mentorji, svetovalci ter že uveljavljeni in prekaljeni podjetniki. Bodoči podjetniki delajo v ustvarjalnem okolju Podjetniškega inkubatorja Podbreznik ter tako vzpostavijo mrežo partnerstev in poslovnih poznanstev že pred začetkom samostojne poti. Za čas vključitve v projekt prejemajo redno mesečno plačo ter imajo vse pravice, ki izhajajo iz rednega delovnega razmerja. Po končanem obdobju vključitve v projekt so ustrezno pripravljeni za samostojno podjetniško pot in ustanovitev lastnega poslovnega subjekta.
Na Razvojnem centru Novo mesto je junija svoje poslovne ideje začela razvijati že tretja skupina bodočih podjetnikov. Naslednja priložnost za vključitev v projekt pa bo že v avgustu, ko bo na spletni strani Razvojnega centra Novo mesto objavljen nov javni razpis za vključitev. Med prijavljenimi kandidati bodo zopet izbrali 11 udeležencev projekta.
Več o projektu preberite na spletni strani: www.rc-nm.si/podjetno-nad-izzive. Za dodatne informacije pokličite, pišite ali jih  obiščite: info@rc-nm.si, vesna.colic@rc-nm.si, 041 325 722.
 
Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropskega sklada za regionalni razvoj.